NAŠE AKTIVITY v roku 2024

„Aktívny život zlepšuje stav každej ľudskej bytosti.“ (Platón, 400 pred nl)

22.10.2024 – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM – VYSTÚPENIE DETÍ z DUDINIEC.

Dnes sme mali krásny deň. Deti zo ZŠ v Dudinciach si pripravili vystúpenie plné lásky a úcty k starým rodičom. Dokonca si navzájom vymenili darčeky. Slzičky sa zaleskli v očiach našich seniorov, ale aj detí. Od srdca ďakujeme.

9.9.2024 – PREDNÁŠKA O ZDRAVOM ŽIVOTNOM ŠTÝLE

V ZSS Hont sa pravidelne vzdelávame formou prednášok a vzdelávacích dielní. Tentokrát to bola prednáška o zdravom životnom štýle a princípoch udržania zdravia v seniorskom veku. Pohyb, zdravá strava a dobrá nálada sú zásady, ktoré u nás majú zelenú.

NAŠA KRÁSNA ZÁHRADA ( 2.7.2024)

Strihanie ruží, starostlivosť o kvety, stromy a jazierko, kosenie, hrabanie a hlavne dobrá nálada patrí k pravidelným činnostiam v našom zariadení. Nie náhodou našu záhradu obdivuje každý návštevník.

smart

VYSTÚPENIE KU DŇU RODINY – DETSKÝ FOLKLÓRNY SÚBOR LIPKA (28.5.2024)

Obrovská vďaka za nádherné vystúpenie deťom zo súboru Lipka z Dudiniec. Ich tance a piesne priniesli veľa radosti a úsmevov našim seniorom.

smart

HRUŠOVČATÁ a AUTOBUS DOBREJ VôLE (26.4.2024)

26. apríla nás už tradične navštívili deti zo súboru Hrušovčatá v rámci putovania Autobusom dobrej vôle. Priniesli spev, tanec a dobrú náladu všetkým klientom nášho zariadenia…..v rátane imobilných. Veľa to pre nás všetkých znamenalo. Ďakujeme 🙂

smart

EKUMENICKÉ SLUŽBY BOŽIE (27.3.2024)

27.marca bol výnimočný deň. Katolícky pán farár Mgr. ThLic. Peter Repa a evanjelická pani farárka Mgr. Zorica Horáková nám dopriali Božie slovo, spev a modlitby, na ktorých sa mohli stretnúť všetci klienti nášho zariadenia spolu, v rámci ekumenických služieb božích.


DIVADELNÉ VYSTÚPENIE SÚBORU GEĽO ZO SEBECHLIEB (24.3.2024)

V nedeľu 24.marca sa naša jedáleň premenila na divadelný priestor, pretože k nám zavítal Ochotnícky divadelný súbor GEĽO zo Sebechlieb s divadelnou hrou NOHAVICE. Bola to komédia, ktorú všetkým odporúčame.

Svetový deň sociálnej práce – 15.3.2024

Svetový deň sociálnej práce je našim sviatkom, ktorý sme náležite oslávili. Dopriali sme si takto deň plný dobrej nálady pod mottom „smiech lieči – pohyb uzdravuje“. Začali sme súťažami – Šípková liga, SuperBasket, Hrnčekový Grand Prix, kde na víťazov čakali unikátne darčekové koše.

smart

sme Zlatým slávikom s hľadaním talentov do novozaloženého spevokolu. Slávnosť prerástla do spontánneho nekončiaceho spevu všetkých klientov.

smart
smart

Svetový deň sa vydaril na jednotku s hviezdičkou.

Svetový deň sociálnej práce a sociálnych pracovníkov vznikol v roku 2007 na podnet Medzinárodnej federácie sociálnych pracovníkov (IFSW). Sociálna práca sa zameriava svoju pozornosť na podporu ľudských práv a sociálnej spravodlivosti. Rieši nielen na individuálne problémy, ale aj väčšie sociálne otázky, ako je chudoba, domáce násilie, bezdomovectvo a zdravotná starostlivosť. Jej cieľom je zlepšiť národnú a medzinárodnú sociálnu politiku.